Recept na svařené víno s CBD pro pohodovou zimu

Recept na svařené víno s CBD pro pohodovou zimu

S příchodem zimy a klesajícími teplotami se na tržištích opět objevuje jeden nápoj: svařené víno. Aby byla tato sezóna ještě slavnostnější, Mama ti nabízí (kromě našich vánočních dárkových balíčků) objevit recepty na svařené víno s CBD. Chcete-li ještě uvolněnější verzi tradičního svařeného vína, čtěte dál.

Tradiční recept na svařené víno s CBD

Na začátek ti navrhuji vyzkoušet tradiční recept na svařené víno, do kterého můžeš přidat CBD, abys spojil uklidňující a relaxační účinky těchto dvou ingrediencí.

Složení/materiál

Toto je vše, co potřebujete k přípravě tohoto receptu pro 2 osoby: 

      1 láhev vína (červeného nebo bílého);

      1 sezónní pomeranč (nejlépe bio);

      1 tyčinka skořice;

      3 lžíce hnědého cukru;

      ½ vanilkového lusku;

      mezi 2 a 3 gramy CBD;

      plech na pečení a alobal.

Příprava

  1. předehřej troubu na 150 °C;
  2. nalijte víno do hrnce;
  3. nakrájej pomeranč na plátky a vlož je do hrnce;
  4. rozřízněte skořici na polovinu (nad hrncem) a přidejte ji do směsi;
  5. rozřízněte vanilkový lusk (svisle) a vložte jej do hrnce;
  6. přidejte hnědý cukr;
  7. nechte 15 minut vřít;
  8. Když je trouba horká, vložte do ní květiny CBD na kus alobalu a rychle je zahřej (nezapomeň ohýbat konce alobalu);
  9. Poté přidejte květy CBD do hrnce, přikryjte ho a nechte ještě 15 minut vařit na mírném ohni.

Nyní už stačí směs přecedit a nalít do sklenic podle vlastního výběru.

Malá rada : nenechávejte květy CBD příliš dlouho v troubě, protože kanabidiol má tendenci se rychle vypařovat.

Trendy recept na svařené víno s CBD

Pokud máš chuť na módní svařené víno, doporučuji ti vyzkoušet recept na svařené víno s příchutí CBD.

Ingredience/vybavení (pro 2 až 4 osoby)

      1 láhev vína (červeného nebo bílého);

      mezi 20 g a 28 g vaší oblíbené odrůdy CBD;

      sítko (na louhování);

      cedník a kousek látky (punčocháče nebo jiné) na filtrování;

      plech na pečení a alobal.

Příprava:

  1. CBD je třeba dekarboxylovat. K tomu rozdrť CBD na malé kousky a vlož je do alobalu.
  2. Květiny zabalené v papíře polož na plech. Zahřívej při teplotě 110 °C po dobu 40 minut až 1 hodiny (to je doba potřebná k dekarboxylaci).
  3. Vyjměte je z trouby a obsah rozprostřete na alobal (aby se zabránilo plesnivění). Květy rozdrobte (pokud možno pomocí mlýnku, čím jemnější, tím lepší).
  4. Vezměte si tenkou látku nebo punčocháče a vložte do nich CBD tak, aby vznikla kapsa. Sbalte ji a zavázat uzlem.
  5. vložte takto vytvořený sáček do láhve vína podle vašeho výběru. Sáček musí být zcela vložen do láhve, než láhev uzavřete zátkou;
  6. nechte louhovat celý den (pro lepší extrakci láhev občas protřepejte).

Před ochutnávkou vyjmi sáček a co nejvíce jej vymačkej. Můžeš si vybrat, zda budeš své ochucené víno pít teplé, nebo studené (můžeš jej nechat 4 až 7 hodin vychladit).

Bonusový recept od maminky

Nemáš rád víno? Nebo chceš vyzkoušet něco jiného? Mama ti nabízí recept na horký jablečný džus s CBD: perfektní recept na zahřátí v tomto ročním období.

Ingredience/vybavení (pro 3 až 5 osob)

      ½ litru jablečného džusu;

  100 g nesoleného másla (pro veganskou verzi můžete použít kokosový olej);

      75 g třtinového cukru;

      1 a půl čajové lžičky mleté skořice;

      1 lžička mletého muškátového oříšku;

      ¼ lžičky mletého hřebíčku;

      ⅛ lžičky soli;

      skořicová tyčinka (volitelně);

      3 až 5 gramů květů CBD;

      1 litr vody;

      rum (kolik chceš, ale doporučuji 30 cl);

      1 nádoba;

      1 gáza nebo 1 měkký hadřík;

      1 cedník;

      1 dřevěná lžíce.

Příprava

  1. vlož bylinky do trouby na 20 minut při teplotě 90 °C;
  2. Přiveďte k varu 1 litr vody v hrnci a přidejte čerstvé máslo. Směs přiveďte k varu.
  3. přidejte mleté CBD a nechte na mírném ohni za pravidelného míchání. Dávejte pozor, aby se směs příliš nezahřála.
  4. Po půl hodině/45 minutách směs sundej z ohně a sceď ji do misky (pokud možno pomocí čínského cedníku).
  5. vlož misku do lednice, aby vychladla, až máslo vyplave na povrch. Po 4–5 hodinách máslo vyjmi a vlož do tenké látky, aby se vsákla zbývající voda.
  6. přiveďte jablečný džus k varu na středním ohni. Poté snižte teplotu a přidejte máslo a všechny ostatní ingredience (hřebíček, muškátový oříšek... kromě rumu).
  7. Nechte vařit na mírném ohni, dokud se máslo a ostatní ingredience dobře nerozpustí.

Pak už jen stačí sundat hrnec z ohně a přidat rum podle chuti. Můžete podávat v miskách nebo šálcích. Množství můžete samozřejmě upravit podle svých preferencí. Pokud nejste zvyklí konzumovat CBD, zvolte méně silné CBD. Samozřejmě vždy dodržujte doporučené dávkování.

Můžeš navštívit Mama's Shop a vybrat si příchuť, kterou chceš do těchto receptů přidat. Objev také vánoční překvapivý recept od Mama na přípravu lahodných sušenek.

Zpět na blog

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.